Ingrediënten
-
200 g roomkaasnaturel
-
100 ml slagroom
-
2 el ananas jam
-
8 plakjes (van 1/2 cm dikte) vanille cake
-
geraspte kokos
-
100 g ananasin kleine stukjes
Stappen
Een petit four om verliefd op te worden!
Als ik iets lekker vind, dan is het wel kokos. En dan met name de combinatie ananas-kokos! Met mijn verjaardag heb ik al mijn vriendinnen uitgenodigd en voor ons allemaal een high tea gemaakt. Compleet met een hartige en zoete afdeling. Natuurlijk heb ik ook een aantal zoetigheidjes gemaakt met kokos. Ik moest me echt inhouden, maar ik heb het weten te beperken tot twee soorten. Nou toch best knap al zeg ik het zelf! Deze petits fours waren er één van.
De ananascrème is zo lekker fris-zoet. Een lekker combinatie met binnenin versgebakken vanillecake en natuurlijk mijn ‘lieveling’ kokos! Recept nodig voor versgebakken vanillecake? Kijk hier voor het recept.
Geniet er lekker van!
Nog extra nodig:
- Mixer
- borrelglas of ronde uitsteekvorm van 3 cm doorsnee.
Stap
1
Klaar
|
Ananas crème makenKlop met de mixer de roomkaas met de slagroom tot een dikke crème. Schep de ananasjam erdoorheen. |
2
Klaar
|
Het begin van de Petit Fours |
3
Klaar
|
Vervolg...Besmeer de zijkanten van de petits fours met de ananascrème. Pak hem tussen duim- en wijsvinger vast aan onder- en bovenkant en rol door de kokos. |
4
Klaar
|
Finishing touch! |