Ananas kokos petits fours
Recept

0 0
Ananas kokos petits fours

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

200 g roomkaas naturel
100 ml slagroom
2 el ananas jam
8 plakjes (van 1/2 cm dikte) vanille cake
geraspte kokos
100 g ananas in kleine stukjes

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

  • 40 minuten
  • Gemideld

Ingrediënten

Stappen

Deel

Een petit four om verliefd op te worden!

Als ik iets lekker vind, dan is het wel kokos. En dan met name de combinatie ananas-kokos! Met mijn verjaardag heb ik al mijn vriendinnen uitgenodigd en voor ons allemaal een high tea gemaakt. Compleet met een hartige en zoete afdeling. Natuurlijk heb ik ook een aantal zoetigheidjes gemaakt met kokos. Ik moest me echt inhouden, maar ik heb het weten te beperken tot twee soorten. Nou toch best knap al zeg ik het zelf! Deze petits fours waren er één van.

De ananascrème is zo lekker fris-zoet. Een lekker combinatie met binnenin versgebakken vanillecake en natuurlijk mijn ‘lieveling’ kokos! Recept nodig voor versgebakken vanillecake? Kijk hier voor het recept.

Geniet er lekker van!

Nog extra nodig:

  • Mixer
  • borrelglas of ronde uitsteekvorm van 3 cm doorsnee.
(Visited 120 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Ananas crème maken

Klop met de mixer de roomkaas met de slagroom tot een dikke crème. Schep de ananasjam erdoorheen.

2
Klaar

Het begin van de Petit Fours

Steek uit de plakjes cake 32 rondjes van 3 cm doorsnee. Besmeer 16 rondjes dun met de ananascrème. Leg de andere cakerondjes erop.

3
Klaar

Vervolg...

Besmeer de zijkanten van de petits fours met de ananascrème. Pak hem tussen duim- en wijsvinger vast aan onder- en bovenkant en rol door de kokos.

4
Klaar

Finishing touch!

Leg op een bord en doe een dotje ananascrème op de bovenkant. Top af met een stukje ananas en strooi er nog een beetje kokosrasp over.

Zet de petits fours minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Appeltaart met abrikozen
Volgende
Asperge soep
Vorige
Appeltaart met abrikozen
Volgende
Asperge soep

Add Your Comment