Appeltaart met abrikozen
Recept

1 0
Appeltaart met abrikozen

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

300 g bloem
125 g basterd suiker
1 mespunt zout
175 g roomboter in kleine blokjes
1 ei
700 g goudrenetten
citroensap
50 g gedroogde abrikozen
60 g suiker
1 el maïzena
2 beschuiten

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

  • Gemideld

Ingrediënten

Stappen

Deel

Een net-even-anders-appeltaartje!

Dit is een lekkere, nieuwe variatie van de traditionele appeltaart. Ik heb gekozen om er gedroogde abrikozen doorheen te doen. Dit geeft een heerlijke, verrassende smaak!

Ik heb 2 kleine springvormen gebruikt. Zo zijn ze extra handig als je maar met z’n tweeën of drieën bent. De andere kan je, als hij afgekoeld is, in de vriezer doen! Halve dag voor gebruik ontdooien en je hebt een top-taartje op tafel staan!

Nog extra nodig:

  • ruime kom
  • zeef
  • 2 springvormen met een doorsnede van +/- 15 cm
  • bakpapier
  • vershoudfolie

Tips:

  • Kneed het deeg met koele handen. Dan plakt het niet zo, de boter smelt namelijk van de wamte van je handen 
  • de taartbodem heeft het meeste warmte nodig, vandaar dat het slim is om hem onderin de oven te zetten, wordt de korst lekker krokant!
  • Het is goed om het deeg tussendoor te laten rusten, dan mengen alle smaken goed door elkaar.
  • Doordat je wat maïzena door het appelmengsel doet, neemt dit het vocht op wat van de appels afkomt. Geen zorgen! Na het bakken proef je het echt niet terug!
(Visited 527 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Voorbereiding

Klem op de bodem van de springvormen het bakpapier vast.
Bestrijk de binnenranden van de vormen met een klontje boter.

Verwarm de oven voor op 175°C en schuif het rooster op de onderste richel.

2
Klaar

deeg maken

Zeef de bloem, de basterdsuiker en het zout boven de kom.
Voeg de boterklontjes toe en wrijf met je vingertoppen de boter door het bloemmengsel tot het heel kruimelig wordt.
Voeg het ei toe en kneed alles snel tot een deegbal.

3
Klaar
30 minuten

bodem maken

snijd 1/3 van de deegbal af om te gebruiken voor de ruitjes bovenop de taartjes. Pak dit in in vershoudfolie.
Druk de rest van het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijwand van de vormen uit.
Dek de vormen toe met vershoudfolie en zet de taartvormen en de deegbal minimaal 30 minuten in de koelkast.

4
Klaar

vulling maken

Maak ondertussen de vulling. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Sprenkel er tussendoor wat citroensap overheen om verkleuring tegen te gaan.
Meng in een kommetje de suiker en maïzena door elkaar. Meng dit daarna door de appels. Doe ook de gedroogde abrikozen door het mengsel.

5
Klaar

vullen

Verkruimel de twee beschuiten op de bodems van de springvormen.
Vul dan de springvormen met het appel-abrikozen mengsel.

6
Klaar

raster

Pak nu het overige deeg erbij.
Rol er tussen je handen lange slierten van en leg ze over de taart zodat er uiteindelijk een raster ontstaat.
Druk ze iets plat.

7
Klaar
1 uur en 15 minuten

bakken

Zet de taartjes onderin de oven, op het rooster en bak hem in ongeveer 1 uur en 15 minuten gaar en goudbruin.

Als het wekkertje gaat, zet de appel-abikozen taartjes op een (taart)rooster en laat ze afkoelen tot ze stevig aanvoelen.
Verwijder nu pas de vorm, anders heb je kans dat hij inzakt. Afkoelen duurt ongeveer een uurtje.

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Vanille cake
Volgende
Ananas kokos petits fours
Vorige
Vanille cake
Volgende
Ananas kokos petits fours

Add Your Comment