Asperge soep
Recept

0 0
Asperge soep

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
500 g witte asperges
2 sjalotjes
1 kleine aardappel
klein bosje verse peterselie
2 groente bouillon blokjes
1 liter water
50 ml kookroom
2 el olijfolie
2 tl kerriepoeder
peper
zout

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

  • 50 minuten
  • Voor 4 Personen
  • Eenvoudig

Ingrediënten

Stappen

Deel

Het witte goud!

Yes! De lente is dan toch echt van start gegaan. De eerste uurtjes heb ik al lekker buiten in het zonnetje doorgebracht. Wat is het toch genieten hè!

Wat ook zo heerlijk is aan het begin van de lente, het begin van het aspergeseizoen. Oh die vind ik zo, zo lekker. Met de eerste asperges die ik afgelopen week heb gekocht, heb ik aspergesoep gemaakt. Genieten tot de laatst hap!

asperge soep

(Visited 88 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Wassen, schillen en snijden

Was de asperges.
Snijd de onderste 2 tot 3 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller.
Gooi de schillen niet weg, die heb je straks nodig voor de bouillon.
Pel en snipper de sjalotjes fijn.
Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm.

2
Klaar

Bouillon maken

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de sjalotjes en de kerriepoeder ongeveer 2 minuten op half vuur.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
Als het kookt, voeg dan ook de bewaarde aspergeschillen toe.
Laat dit, afgedekt en op laag vuur, 30 minuten trekken.

3
Klaar

Asperge soep

Neem een schone pan. Schenk de bouillon met de schillen door een zeef in de schone pan.
Druk met een houten lepel zoveel mogelijk vocht uit de schillen.
Voeg de in stukjes gesneden asperges en aardappel toe en kook, afgedekt en op laag vuur, 15 minuten.

4
Klaar

Pureren

Schep de helft van de aspergestukjes met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een schaaltje.
Laat de stukjes aardappel wel in de soep, deze zorgen voor de binding.

Pureer de soep met een staafmixer.

5
Klaar

Op smaak brengen

Voeg de apart gehouden aspergestukjes weer toe aan de soep en voeg ook de kookroom toe.
Breng de soep aan de kook.

Breng op smaak met wat peper en zout en voeg alvast wat fijngesneden peterselie toe.

6
Klaar

Aanvallen maar!

Schenk de soep in kommen en garneer met peterselie en wat druppeltjes kookroom.

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Ananas kokos petits fours
Volgende
Chocolade noten banaan taart
Vorige
Ananas kokos petits fours
Volgende
Chocolade noten banaan taart

Add Your Comment