0 0
Broccoli, sesamrijst en gemarineerde kipfilethaasjes

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
30 ml sojasaus
20 ml sesamolie
220 g kipfilethaasjes
1 rode ui
1/2 rode peper
400 g broccoli
170 g basmati rijst
2 tl honing
1 el zonnebloemolie
water
zout
peper

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Broccoli, sesamrijst en gemarineerde kipfilethaasjes

Recept

  • 30-45 minuten
  • Voor 2 Personen
  • Gemideld

Ingrediënten

Stappen

Deel

Uit eten aan eigen tafel!

Als je een bijzonder gerecht op tafel wilt zetten, dan is dit echt perfect! De broccoli krijgt een heerlijke smaak door het roerbakken en het toevoegen van de rode peper en sojasaus. De rijst wordt extra rijk van smaak doordat ik hem eerst gebakken in de sesamolie met rode ui en rode peper. En dan de kipfilethaasjes. Oei oei, De marinade mix maakt het zo ontzettend verrukkelijk!

Het is even ietsje meer werk maar het resultaat is verbluffend! Wij hebben ervan gesmuld en de pannen waren helemaal leeg. Ik beloof je een heerlijk diner!

Extra benodigdheden:

  • 2 x een wok of hapjespan met deksel
  • kom
  • koekenpan
(Visited 959 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Marineren

Maak de marinade van 2 tl sojasaus, 1 tl sesamolie, de honing, peper en zout.
Leg de kipfilethaasjes in de kom en zet het even weg zodat ze lekker kunnen marineren.

Kook vast 350 ml water in fluitketel of waterkoker voor de rijst.

2
Klaar

Snijden

Snipper de rode ui en verwijder de zaadlijsten van de halve rode peper en snijd hem fijn.

Snijd de broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes.

3
Klaar

Rijst

Verhit, op laag vuur, de overige sesamolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en de helft van de rode peper 2 minuten.
Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak 1 minuut.
Voeg dan het kokende water en een snufje zout toe, en kook, met de deksel op de pan, 12-15 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

4
Klaar

Broccoli

Verhit de zonnebloemolie in een tweede wok of hapjespan en fruit de overige rode peper 2 minuten op laag vuur. Hou het in de gaten, want het moet niet verbranden, anders kan het ietsje korter.
Voeg de broccoli toe en roerbak 2 minuten.
Voeg de overige sojasaus toe en roerbak 1 minuut.
Voeg vervolgens 6 el water toe en bak, met de deksel op de pan, 8-10 minuten.

5
Klaar

Kipfilethaasjes

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en bak de kipfilethaasjes in 4-6 minuten bruin.
Ze verkleuren snel, maar dat komt doordat er honing door de marinade zit.

6
Klaar

Borden opmaken

Verdeel de sesamrijst, de broccoli en kipfilethaasjes over de borden.

Geniet van dit heerlijke maaltje!

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Zomers’ stoofpeertjes
Volgende
Wentelteefjes
Vorige
Zomers’ stoofpeertjes
Volgende
Wentelteefjes

Add Your Comment