Ingrediënten
-
CUPCAKES
-
180 g ongezouten roomboterop kamertemperatuur
-
180 g zelfrijzend bakmeel
-
135 g suiker
-
8 g vanille suiker
-
4 el cacaopoeder
-
4 eierenop kamertemperatuur
-
100 g melkchocolademet crunchy
-
snufje zout
-
10 verse aardbeien
-
-
VANILLECREME
-
45 g bloem
-
240 ml melk
-
200 g ongezouten roomboterop kamertemperatuur
-
200 g poedersuiker
-
5 ml vanille extract
-
rode kleurstof
Stappen
Guilty pleasure…
Omdat ik laatst helemaal alleen thuis was, mocht ik mezelf trakteren. En wel op 4 cupcakes, helemaal alleen voor mij! Er zit hier vlakbij een winkel waar heerlijke cupcakes gemaakt worden, dus daar heb ik heerlijke pareltjes gekocht. Wel één foutje gemaakt, een foto ervan naar mijn beste vriendin gestuurd… – Note to self: niet meer doen!- Kreeg het vriendelijke, doch dringende verzoek terug of ik wel als goedmakertje chocolade cupcakes voor haar wilde maken op zaterdag. Belofte maakt schuld, dus zo ontstonden deze beauty’s! Gelukkig wil haar dochter mij altijd graag helpen in de keuken, dus schorten om en bakken maar!
Stap
1
Klaar
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 175 graden. |
2
Klaar
|
Begin van het beslag |
3
Klaar
|
Chocolade beslag |
4
Klaar
|
Bakken |
5
Klaar
|
Vanille botercrème maken |
6
Klaar
|
BloemmengselHet mengsel wordt nu dikker, na ongeveer vijf minuten is het dik genoeg. |
7
Klaar
|
Botermengsel |
8
Klaar
|
Voeg bij elkaar |
9
Klaar
|
Kleuren en toeven spuiten |
10
Klaar
|
Finishing touch |