• Home
  • Gebak
  • Chocolade cupcakes met botercrème en aardbeien

Chocolade cupcakes met botercrème en aardbeien
Recept

0 0
Chocolade cupcakes met botercrème en aardbeien

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
CUPCAKES
180 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
180 g zelfrijzend bakmeel
135 g suiker
8 g vanille suiker
4 el cacaopoeder
4 eieren op kamertemperatuur
100 g melkchocolade met crunchy
snufje zout
10 verse aardbeien
VANILLECREME
45 g bloem
240 ml melk
200 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
200 g poedersuiker
5 ml vanille extract
rode kleurstof

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

  • 2,5 uur
  • Voor 14 Personen
  • Gemideld

Ingrediënten

Stappen

Deel

Guilty pleasure…

Omdat ik laatst helemaal alleen thuis was, mocht ik mezelf trakteren. En wel op 4 cupcakes, helemaal alleen voor mij! Er zit hier vlakbij een winkel waar heerlijke cupcakes gemaakt worden, dus daar heb ik heerlijke pareltjes gekocht. Wel één foutje gemaakt, een foto ervan naar mijn beste vriendin gestuurd…  – Note to self: niet meer doen!- Kreeg het vriendelijke, doch dringende verzoek terug of ik wel als goedmakertje chocolade cupcakes voor haar wilde maken op zaterdag. Belofte maakt schuld, dus zo ontstonden deze beauty’s! Gelukkig wil haar dochter mij altijd graag helpen in de keuken, dus schorten om en bakken maar!

20160423_115704

(Visited 247 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2
Klaar

Begin van het beslag

Weeg de boter, suiker en vanillesuiker af en mix tot een romig mengsel.
Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot ze allemaal goed zijn opgenomen in het beslag.

3
Klaar

Chocolade beslag

In een andere kom meng je de bloem, cacao en zout door elkaar.
Dit mengsel voeg je beetje bij beetje bij het boter mengsel terwijl je goed blijft mixen.
Als laatst voeg je de stukjes chocola toe, spatel deze door het beslag.

4
Klaar

Bakken

Schep het beslag in de cupcake vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten gaar.

5
Klaar

Vanille botercrème maken

Zeef de bloem en doe dit, samen met de melk, in een steelpannetje.
Klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes in zitten.
Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het rustig aan de kook brengt.
Zodra het kookt draai je het vuur lager. Blijf roeren.

6
Klaar

Bloemmengsel

Het mengsel wordt nu dikker, na ongeveer vijf minuten is het dik genoeg.
Je kunt dit controleren door met de garde door het mengsel te gaan. Als het in dikke slierten langzaam terug druipt in de pan is het dik genoeg.
Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie, laat afkoelen tot kamertemperatuur.

7
Klaar

Botermengsel

Ondertussen mix je de boter en poedersuiker luchtig in een andere kom.
Voeg het vanille extract toe en blijf mengen tot alles is opgenomen.

8
Klaar

Voeg bij elkaar

Zodra het bloemmengsel goed is afgekoeld kun je deze toevoegen aan het botermengsel.
Mix het mengsel nog ongeveer vijf minuten door.
Zet het mengsel voor een half uur terug in de koelkast.

9
Klaar

Kleuren en toeven spuiten

Doe de helft van de crème in een andere kom en voeg hier een aantal druppels rode kleurstof aan toe. Niet teveel in één keer! Je kan beter een paar keer toevoegen.
Doe beide crèmes in een spuitzak met kartel spuitmondje.
Spuit de toeven pas op cupcakes als ze helemaal zijn afgekoeld.

10
Klaar

Finishing touch

Snij de aardbeien in stukken.
Steek in elke toef twee stukjes aardbei.

Geniet ervan!

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Zelf hamburgers maken!
Volgende
Gooische dip
Vorige
Zelf hamburgers maken!
Volgende
Gooische dip

Add Your Comment