Chocolade noten banaan taart
Recept

0 0
Chocolade noten banaan taart

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
BISCUITGEBAK MET NOOT EN CHOCOLADE
6 eieren
200 g basterd suiker
120 g zelfrijzend bakmeel
40 g maïzena
55 g notenmix hazelnoot, amandel, pecannoot, paranoot
20 g melkchocolade
BANANENMONCHOU
2 rijpe bananen
150 g Monchou
15 g poedersuiker
CHOCOLADE SLAGROOM
10 g cacao
50 g basterd suiker
1 zakje klopfix
250 ml slagroom
VERSIERING
bananenchips
geraspte melkchocolade
fijngehakte en hele nootjes
rozijnen, nootjes en balletjes van chocolade

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

  • 2,5 uur
  • Voor 12 Personen
  • Gemideld

Ingrediënten

Stappen

Deel

Heaven on earth!

Waar worden we nou écht blij van? Van welke voedingsmiddelen wordt je lichaam écht blij? Hoe worden die stofjes Dopamine, Noradrenaline en Seretonine, oftewel GELUKSHORMONEN aangemaakt? Dát heb ik uitgezocht! En dat ga ik je nu vertellen.

Algemeen bekend: van chocolade wordt je nét een beetje blijer. Maar wist je dat onder andere noten en banaan ook bij deze categorie horen? Ja echt! Ik heb deze ingrediënten door elkaar gehusseld, en dit recept bedacht. Met als uitkomst deze overheerlijke chocolade noten banaan taart. Lees, maak, proef en geniet!

Tip: Als je echt voor ultiem wil gaan, neem dan bij je eerste stuk taart een grote kop cappuccino. Ook koffie bevat namelijk ‘voel-je-goed-hormonen’, net als de melk 😉

Nog extra nodig:

  • Springvorm, ik heb gekozen voor een hartvorm
  • Bakpapier
  • 3 mengkommen
  • Groot, scherp mes
  • Mixer
  • Spatel
  • Spuitzak en gekarteld spuitmondje
  • Liefde, het belangrijkste ingrediënt!

 

(Visited 130 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 175°C.

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

2
Klaar

Hak de noten heel fijn met een groot, scherp mes.
Hak ook de chocolade in kleine stukjes.

3
Klaar

Mix de 6 eieren en de basterdsuiker luchtig.
Dit duurt ongeveer 15 minuten!
Dus verstand op 0, muziek op 10 en meezingen maar!

4
Klaar

Zeef de maïzena en zelfrijzend bakmeel en meng het voorzichtig met een spatel door het eimengsel.
Niet teveel roeren, dan sla je de lucht er weer uit.

Voeg vervolgens de fijngehakte chocolade en nootjes toe en meng dit ook voorzichtig en kort door.

5
Klaar

Doe het mengsel in de springvorm en zet hem in de oven gedurende 35 tot 40 minuten.

Prik met een caketester of satéprikker in de taart.
Als hij er schoon uitkomt is de taart klaar, is het stokje niet helemaal schoon, laat de taart dan nog wat langer in de oven staan.

6
Klaar

Laat het gare biscuitgebak eerst 5 minuten staan in de uitgeschakelde oven.
Daarna mag hij eruit om verder af te koelen.
Haal hem uit de springvorm en laat hem nu volledig afkoelen op een taartrooster.

7
Klaar

Bananenmonchou maken

Prak de bananen in een kom, voeg de Monchou en poedersuiker toe, en meng het goed door.
Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.

8
Klaar

Chocoladeslagroom maken

Weeg de cacao en basterdsuiker af in een kom.
Voeg hier het zakje Klopfix aan toe en meng dit even door elkaar.
Voeg vervolgens de slagroom toe en klop het net zolang totdat de pieken blijven staan.
Zet de chocoladeslagroom tot gebruik in de koelkast.

9
Klaar

Snij de taart

Zet de taart op een taartplateau. Snij de taart met een groot broodmes doormidden.
Zo ontstaat er een boven- en onderlaag.
Leg de bovenlaag op zijn kop terug op het taartrooster.

10
Klaar

Opmaak van de taart

Smeer beide binnenkanten in met de bananenmonchou.
Rasp op de onderlaag nog wat melkchocolade.
Leg vervolgens de lagen weer op elkaar.

11
Klaar

Taart bekleden met chocoladeslagroom

Smeer de chocoladeslagroom dun en strak over de bovenkant en langs de zijkanten tot dat de hele taart bedekt is met een laagje slagroom.

Doe de overgebleven slagroom in een spuitzak en spuit mooie toefjes chocoladeslagroom op de taart.

12
Klaar

Versieren!

Versier de taart met bananenchips, nootjes en chocolade nootjes en chocolade rozijntjes.

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Asperge soep
Volgende
Zelf hamburgers maken!
Vorige
Asperge soep
Volgende
Zelf hamburgers maken!

Add Your Comment