Gegrilde ananas
Recept

0 0
Gegrilde ananas

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

1 ananas
4 el zonnebloemolie
50 ml gember siroop
1 bak vanille ijs
kaneelpoeder

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:
  • 20 minuten
  • Eenvoudig

Ingrediënten

Stappen

Deel

Barbecue-proof nagerecht!

Is het hoogzomer en heb je de barbecue aanstaan? Dan heb ik een lekker barbecue-proof nagerecht voor je! Deze gegrilde ananas leent zich er namelijk perfect voor.

Maar ook als het even geen barbecue weer is, kan je hem prima maken, binnen, op de gril. Deze variant heb ik namelijk uitgeprobeerd. En dat is echt aan te raden!

De truc is om, als je ze er eenmaal op heb gelegd, er voorlopig ook niet meer aan te komen. Zo ontstaat dat mooie grillstreepje wat je graag wilt hebben. Ja, dat is moeilijk, ik weet er alles van. Maar geloof me, je wordt ervoor beloond, de smaak is hemels lekker!

Een bolletje ijs naast de warme ananas is een goede tegenhanger. Ook de gembersiroop en kaneel geeft er een heerlijke twist aan!

Maak het zelf en je zal begrijpen wat ik bedoel!

(Visited 263 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Ananas snijden

Snijd de ananas door de kroon heen in parten.
Bestrijk de parten met zonnebloemolie.

2
Klaar

Grillen

Verhit de grill of barbecue.
Gril de ananasparten aan beide kanten bruin en sappig.
Als je ze er eenmaal op heb gelegd, laat ze dan rustig liggen tot het tijd is om om te draaien. Zo ontstaat dat mooie grillstreepje.

3
Klaar

Opmaak

Leg de ananas op de de borden en schep er een bol vanilleroomijs bij.
Besprenkel de ananas met gembersiroop en bestrooi met kaneel.

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Watermeloen basilicum Caipirissima
Volgende
Chocolade cake
Vorige
Watermeloen basilicum Caipirissima
Volgende
Chocolade cake

Add Your Comment