Havermoutkoek met fruit
Recept

0 0
Havermoutkoek met fruit

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
150 g boter
100 g bruine basterdsuiker
1 1/2 el honing
200 g havermout
handje rozijnen
75 g blauwe bessen
75 g frambozen

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

  • 50 minuten
  • Voor 10 Personen
  • Eenvoudig

Ingrediënten

Stappen

Deel

Een ik-blijf-ervan-eten-koek.

Havermoutkoek is iets wat ik al jaren maak. En vaak kon ik niet wachten tot hij afgekoeld was, en begon ik al met proeven als hij nog warm was! Maar nu bedacht ik me, zou het lekker zijn als ik er fruit in doe? Nou, dat heb ik gewoon uitgeprobeerd. En met succes! Het resultaat is dezelfde warme, volle smaak van de zoete havermoutkoek, maar dan met een fris zoetje van het fruit, Heerlijk! Een aanrader, maar pas op want het is wel een ik-blijf-ervan-eten-koek.

(Visited 61 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de vorm goed in met boter.

2
Klaar

Het mengsel maken

Wel de rozijnen in een kommetje warm water.
Smelt de boter in een pannetje op het vuur of in de magnetron. Doe de gesmolten boter in een beslagkom.
Voeg de basterdsuiker, havermout, honing en het ei toe en meng goed door met de spatel.
Knijp de rozijnen uit en voeg ze toe aan het mengsel.

3
Klaar

De eerste helft

Verdeel het mengsel door de helft.
De eerste helft mag je verdelen over de bodem van de vorm.
Druk het goed aan met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel.

4
Klaar

Het fruit

Begin in het midden met het verdelen van het fruit.
Laat de buitenste randen vrij van fruit.
Ik heb onder het fruit nog wat droge havermout gestrooid.
Dit kan nog wat extra vocht uit het fruit opnemen. Hoeft niet perse, maar als je het wel doet, gebruik dan niet teveel.

5
Klaar

Toedekken

Dek voorzichtig de fruitlaag toe met de andere helft van het havermout mengsel.
Druk ook dit goed aan. Er kan wat fruitsap tussendoor komen, is helemaal niet erg!

6
Klaar

Bakken

Zet de havermoutkoek in de oven en bak gedurende 20 tot 30 minuten.

7
Klaar

Afkoelen, wachten en opeten!

Als het wekkertje gaat is de koek nog wat zacht.
Laat hem daarom eerst hard worden in de vorm.
Vervolgens kan je hem op een taartrooster verder af laten koelen.

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Honing mosterd dressing
Volgende
Hummus van kikkererwten, geroosterde paprika en knoflook
Vorige
Honing mosterd dressing
Volgende
Hummus van kikkererwten, geroosterde paprika en knoflook

Add Your Comment