• Home
  • Bijgerecht
  • Hummus van kikkererwten, geroosterde paprika en knoflook

Hummus van kikkererwten, geroosterde paprika en knoflook
Recept

0 0
Hummus van kikkererwten, geroosterde paprika en knoflook

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

2 rode paprika
1 el olijfolie
3 ongepelde knoflookteentjes
400 g (uit blik) kikkererwten afgespoeld en uitgelekt
2 el olijfolie
sap van 1/2 citroen
1 tl paprikapoeder
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl sesamzaad
1 tl kurkuma
zout
peper

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Opties:
  • Vegatarisch
Cuisine:
  • 40 minuten
  • Gemideld

Ingrediënten

Stappen

Deel

Dippen maar!

Zin in een lekkere dip? Of een lekker bijgerechtje bij het eten? Probeer een deze hummus. Ik maakte hem voor mijn Texmex feestje. Samen met de gekruide, krokante tortilla puntjes waren ze een groot succes!

Gelukkig had ik zoveel gemaakt dat ik een dag later ’s avonds nog lekker een bakje voor mezelf had. Met een stokbroodje op links en de hummus op rechts ben ik mijn avond super doorgekomen.

Kijk verderop op de site om erachter te komen hoe je de krokante puntjes heel eenvoudig zelf kan maken!

(Visited 141 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Oven

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2
Klaar

Paprika's

Snijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadlijsten en zaden.
Leg ze in een ovenschaal, druppel 1 el olijfolie eroverheen en leg de knoflook ertussen.
Zet gedurende 15-20 minuten in de oven tot ze zacht zijnen aan de randen bruin.

3
Klaar

Maak grof mengsel

Haal de paprika en knoflook uit de oven. Verwijder het schilletje van de knoflook en snijd de paprika's in grove stukken. Houdt een aantal reepjes paprika apart voor de garnering.
Doe in een kom en pureer met de staafmixer grof.

4
Klaar

Maak glad mengsel

Voeg de afgespoelde en uitgelekte kikkererwten, olijfolie, citroensap, de specerijen, zout en peper toe en pureer het mengsel helemaal glad.
Schenk er eventueel 2 el koud water bij om de hummus smeuïg genoeg te maken om te kunnen dippen.

5
Klaar

Laten rusten

Doe de saus over in een schaaltje, dek het goed af en laat minstens een uur rusten in de koelkast.

6
Klaar

Opmaak

Voordat je het serveert kan je het nog leuk opmaken met de paprikareepjes die je in het begin bewaard hebt en een takje peterselie.

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Havermoutkoek met fruit
Volgende
Gekruide krokante Tortilla puntjes
Vorige
Havermoutkoek met fruit
Volgende
Gekruide krokante Tortilla puntjes

Add Your Comment