Kerstkoekjes maken

0 0
Kerstkoekjes maken

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

150 g witte basterdsuiker
50 g vanille suiker
200 g ongezouten roomboter
1 ei
400 g bloem

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

  • Gemideld

Ingrediënten

Stappen

Deel

Yes, december! Een maand vol culinaire uitspattingen. Maar ook heerlijk kneuterig kerstkoekjes bakken. Ontzettend leuk om samen met kinderen te doen.

Deze keer was ik lekker aan de slag gegaan met mijn kleinste lieve vriendinnetje. Kneden, vormpjes uitsteken, filmpje kijken tijdens het wachten en daarna versieren maar! Een top middag!

Een aantal koekjes hadden we ingepakt om cadeau te geven aan de buren en natuurlijk haar pappa en mamma!

Ze zijn echt niet moeilijk om te maken, de vorm blijft perfect behouden en ze zijn ontzettend lekker!

We hadden ervoor gekozen om ze daarna te decoreren met glazuur. Dat hoeft natuurlijk niet, zonder zijn ze ook heerlijk, maar ze worden er zo vrolijk van! Ik leg je snel uit hoe, zodat je ook aan de slag kan.

Het recept en beschrijving voor het glazuur komt van de week online!

(Visited 120 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Deeg bereiden

Mix met deeghaken de basterdsuiker, vanillesuiker en boter romig.
Voeg dan het ei toe en mix tot deze helemaal is opgenomen.

2
Klaar

Kneden en (uit)rusten

Voeg het bloem toe en meng tot een stevig deeg.
Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast.
Rusten is erg belangrijk, zo mengen de ingrediënten zich beter en worden de koekjes lekkerder!

3
Klaar

Koekjes uitsteken

Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5cm op een vel bakpapier.
Bestrooi licht met bloem. Gebruik niet teveel bloem.
Omdat het recept al veel bloem bevat gaan de koekjes anders 'bloemig' smaken.

4
Klaar

Bakken

Leg de koekjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 graden. Kleine koekjes mogen iets korter. Als de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te kleuren, kunnen ze uit de oven. Kijk tussendoor even in de oven!

5
Klaar

Afkoelen en eventueel decoreren

Als de koekjes uit de oven komen zijn ze nog een beetje zacht, laat ze daarom even rusten op de bakplaat.
Leg ze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.

6
Klaar

Versieren!

Als ze helemaal afgekoeld zijn, kan je ervoor kiezen om ze te decoreren met glazuur.
Of mooi inpakken om cadeau te geven.

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Erwtensoep met spek
Volgende
Verse tomatensoep met sterren
Vorige
Erwtensoep met spek
Volgende
Verse tomatensoep met sterren