Kip fricassee met tuinbonen
Recept

0 0
Kip fricassee met tuinbonen

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
400 gram kippendijen
400 gram nieuwe aardappels
150 gram tuinbonen dubbel gedopt
150 gram doperwten
4 lente ui
2 knoflookteentjes
half glas witte wijn
2 eetlepels bloem
200 ml kippenbouillon
100 ml slagroom
1 eetlepel verse dragon
olijfolie
peper
zout

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

  • 45-60 minuten
  • Voor 2 Personen
  • Moeilijk

Ingrediënten

Stappen

Deel

Als je zin hebt om je een keer flink uit te sloven in de keuken dan is dit het recept wat je zoekt. Kost even wat tijd dus perfect voor een weekend, verwen jezelf en je lief en maak deze kip fricassee. Heerlijke romige saus met witte wijn en dragon. Lekker sappige kippendijen en als tegenhanger tuinbonen en doperwten. Een perfectie combinatie. Serveer met heerlijke nieuwe aardappeltjes uit de oven of lekker gebakken en pas op dat je je vingers er niet bij op eet!

De tuinboontje voor dit recept zijn dubbelgedopt, het buitenste vliesje kan soms wat taai zijn, vooral bij diepvries tuinbonen. Als je verse tuinbonen gebruikt kook ze dan kort voor, laat afkoelen en knijp de boontjes uit hun velletje. Bij diepvries tuinbonen is het genoeg om ze in heet water te laten ontdooien en dan de boontjes uit hun velletje te knijpen. In het recept ga ik uit van diepvries tuinbonen en doperwten.

(Visited 243 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Begin met het wassen en snijden van de aardappels. snij ze in grove partjes. Kook ze 2 minuten voor in gezouten water. Giet af en laat uitdampen. Dop ondertussen de tuinboontjes dubbel. Laat de tuinboontjes ontdooien in een kommetje warm water en knijp ze uit hun velletjes.
Snij de lenteuitjes in ringetjes, snipper de knoflook en hak de dragon fijn.

2
Klaar

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes bruin en gaar.

3
Klaar

Bestrooi de kippendijen met peper en zout.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan op hoog vuur en bak de kippendijen bruin aan weerszijden. Ongeveer 3 minuten per kant en haal ze uit de pan. Draai het vuur lager en voeg de bloem toe aan het braadvet. Bak de bloem 1 a 2 minuten om hem te garen.
Voeg dan de witte wijn toe en roer tot een pasta. Voeg dan beetje bij beetje de kippenbouillon toe en roer goed om klontjes te voorkomen. Doe dan de kippendijen weer terug in de saus en laat op laag vuur sudderen tot ze gaar zijn in 10 tot 15 minuten.

4
Klaar

Verhit in een andere koekenpan een scheutje olijfolie en fruit de lenteuitjes en knoflook kort tot ze zacht zijn. Voeg dan de tuinboontjes en doperwten toe en bak tot ze ontdooit en goed warm zijn.

5
Klaar

Voeg de groente toe aan de pan met de kippendijen en roer goed door elkaar. Voeg de slagroom en gehakte dragon toe en proef of er meer zout nodig is.
Serveer de fricassee met de gebakken aardappels en een goed glas witte wijn, genieten maar!

Hanneke

Dromer en taartjesmaker

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Kruidige rijst met groente en pinda’s
Volgende
Paprikapannenkoek met salade en zalm
Vorige
Kruidige rijst met groente en pinda’s
Volgende
Paprikapannenkoek met salade en zalm

Add Your Comment