Mango havermout crunch toetje
recept

0 0
Mango havermout crunch toetje

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
2 rijpe mango's
50 g roomboter
30 g suiker
125 g havermout
200 g mascarpone
200 ml crème fraîche
sap van een 1/2 citroen
3 el heldere honing

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

  • 10-15 minuten
  • Voor 4 Personen
  • Eenvoudig

Ingrediënten

Stappen

Deel

Crunch that mango!

Dit mango havermout crunch toetje maakte ik tijdens een dinertje met vrienden. Gegarandeerd dat je hiermee 5 sterren haalt! Het enige wat je achteraf zal horen is:”Oe nu zit ik echt wel heel vol!” Nou, prima, kunnen ze rollend naar huis 😉 Het is namelijk wel enigszins een machtig toetje. Maar ach, wat maakt het uit! Als het maar lekker is. En wij hebben er heerlijk van genoten.

Met 10 tot 15 minuten is het klaar. Ideaal dus als het hoofdgerecht op is. Als iedereen uitbuikt lekker, piep jij er even tussenuit naar de keuken en kom je weer tevoorschijn met deze Sweeties.

(Visited 184 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

mango snijden

Begin met het snijden van de mango. Zet de mango rechtop en snijd met een scherp mes van boven naar beneden, dicht langs de pit.
Kerf in elke mangohelft een blokjespatroon, zonder dat het mes door de schil gaat. Keer de schil binnenste buiten zodat het vruchtvlees als een waaier naar buiten komt te staan en snijd de blokjes eraf en bewaar in een kommetje.

2
Klaar

havermout mengsel maken

Weeg de boter, suiker en havermout af.
Smelt de boter en suiker in een pannetje op een laag, middelmatig vuurtje.
Als het gesmolten is, mag je de havermout toevoegen.
Kook onder voortdurend roeren op matig vuur 4 tot 5 minuten tot de havermout bruin is geroosterd.
Doe dit mengsel over in een brede kom, zodat het wat af kan koelen.

3
Klaar

mascarpone mengsel maken

Meng de mascarpone en crème fraîche in een kom goed door elkaar met een vork.
Voeg de citroensap en 2 eetlepels honing toe en meng met een lepel.

4
Klaar

glazen opmaken

Schep een laagje havermout in glazen of bakjes.
Daarbovenop mag een laag roommengsel, gevolgd door een laag mango.
Giet er nog een beetje honing overheen en dien de toetjes direct op.

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Goedgevulde groentesoep
Volgende
Pittige pompoen-kokos soep met koriander
Vorige
Goedgevulde groentesoep
Volgende
Pittige pompoen-kokos soep met koriander

Add Your Comment