Orzo met spinazie-tomatensaus, kaas en truffelolie
Foodblogswap

0 0
Orzo met spinazie-tomatensaus, kaas en truffelolie

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
250 g orzo
300 g spinazie
1 grote ui
2 knoflookteentjes
1 tl chilivlokken
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 tl rozemarijn
1 tl tijm
1 tl oregano
flinke hand geraspte belegen kaas
truffelolie gekocht bij Oil&Vinegar

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

  • 35 minuten
  • Voor 2 Personen
  • Gemideld

Ingrediënten

Stappen

Deel

Ik ben lid van een foodbloggerscluppie. Daar delen wij bloggers alle geheimen, tips & tricks over het bloggersleven met elkaar.

Elke maand wordt er een foodblogswap georganiseerd. Dit betekent, makkelijk uitgelegd, dat bloggers onderling via een pool lootjes trekken om recepten van elkaars blog koken, bakken, uitproberen en beoordelen. Elke maand dus weer een andere blog. Dit is ontzettend leuk, zo leren we andere bloggers en nieuwe invloeden kennen. Hier ga ik elke maand aan mee doen, en natuurlijk deel ik dit met jullie!

Ik mocht een recept van Simone maken. Zij blogt op de site FoodQuotes.nl Simone heeft een blog met veel gezonde, lekkere recepten en ook is ze voedingsdeskundige en geeft advies op maat!

Ik heb gekozen voor het recept Orzo met spinazie-tomatensaus en truffelkaas. Orzo is een pastasoort. Simone gebruikt ronde orzo korrels. Ik had langwerpige orzo in de lade liggen, dus dat is wat ik heb gebruikt. Doordat mijn orzo groter is, had ik er wat minder van nodig. Ook was er op de dag dat ik het wilde maken, natuurlijk nergens een kaasboer met truffelkaas te vinden… Als oplossing heb ik belegen geraspte kaas gebruikt en truffelolie van Oil&Vinegar! Dat bleek een goede keuze, want het was werkelijk verrukkelijk!

Ik heb gesmuld van dit gerecht! We hebben er met z’n tweeën van gegeten, de pan was helemaal leeg! Wij zijn dan ook grote eters… Uhh foodlovers! Simone van FoodQuotes, dank je wel voor dit heerlijke recept, het is een blijvertje.

(Visited 160 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Orzo koken

Kook de orzo beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, liever nog iets te hard dan te gaar.
Giet de orzo af en roer er een scheutje truffelolie doorheen.

2
Klaar

Ui fruiten

Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, voeg na enkele minuten de knoflook en chilivlokken toe en bak op half vuur tot de ui glazig ziet.

3
Klaar

Saus maken

Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Doe vervolgens de tomatenblokjes, rozemarijn, tijm, oregano en zout erbij en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

4
Klaar

Spinazie toevoegen

Voeg hand voor hand 2/3 van de spinazie toe en laat slinken in de saus.
Eventueel kan je de spinazie kapot scheuren boven de pan.

5
Klaar

Finisching touch

Roer de orzo door de spinazie-tomatensaus.

6
Klaar

Opdienen

Voeg, net voor het opdienen de resterende spinazie toe en roer even door.
Serveer met de geraspte kaas en nog een klein scheutje truffelolie.

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Tosti La France
Volgende
Zoete aardappel soep
Vorige
Tosti La France
Volgende
Zoete aardappel soep

Add Your Comment