Paprikapannenkoek met salade en zalm
Foodblogswap augustus

1 0
Paprikapannenkoek met salade en zalm

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
-- BESLAG --
2 stuks gele paprika
2 stuks rode paprika
300 g bloem
3 eieren
400 ml melk
naar smaak zout
naar smaak peper
olijfolie
-- SALADE --
100 g cherrytomaatjes
halve komkommer
50-100 g gerookte zalm
200 g gemengde sla
1 el extra vierge olijfolie
1 el zwarte basalmico azijn
naar smaak peper
naar smaak zout
geraspte parmezaanse kaas

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

  • 45 minuten
  • Voor 2 Personen
  • Eenvoudig

Ingrediënten

Stappen

Deel

Nadat ik een aantal maanden niet mee heb gedaan aan de foodblogswap, hier dan eindelijk een nieuw, leuk recept!

Een klein opfrissertje, want wat houdt de foodblogswap ook alweer in? Samen met andere foodbloggers kan ik me elke maand inschrijven om een heerlijk recept te maken van een andere blog. Je wordt dan ingedeeld zodat er altijd iemand van iemands blog kookt. Snappie?

Dit is ontzettend leuk. Zo leer je nieuwe blogs kennen, nieuwe recepten en nieuwe bloggers! In de maand augustus mocht ik koken van de blog van onaponakookt. Een verrukkelijke blog met vele variaties aan recepten. Erg leuk om even een kijkje te nemen.

Ik heb gekozen voor het recept: Paprikapannenkoeken met spinazie. Wel heb ik het recept een beetje omgetuned naar mijn eigen smaak en variatie. Zo heb ik ervoor gekozen om als vulling een lekkere salade met oa zalmsnippers te gebruiken. Uiteraard had mijn lieve groenteboertje geen oranje paprika’s, maar dat was snel opgelost want rood+geel=…. juist, Oranje!

De pannenkoeken hebben een lekkere hartige, maar toch zoetige smaak. Je kan ze zowel warm als koud eten. Ik heb er lekker van gesmuld! Mijn lief had zo’n zin in pannenkoek met stroop dus had hij dat erop op gedaan. Ja hoor, ook goed te doen! I know, lekker stel 🙈…

(Visited 148 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 C°.

2
Klaar

Paprika's verwarmen

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Leg in een ovenschaal en sprenkel olijfolie erover.
Schuif de ovenschaal voor 20-30 minuten in de oven.

3
Klaar

Afkoelen en pellen

Laat ze in de schaal afkoelen.
Je kan er nu voor kiezen om het velletje er wel of niet af te halen. Ik heb er nu wel voor gekozen.

4
Klaar

Beslag

Mix in een kom bloem met de eieren, melk, zout en peper tot een beslag.

5
Klaar

Paprika toevoegen

Snij de paprika in grove stukken.
Mix de geroosterde paprika’s erdoor tot je een gelijkmatig beslag hebt. Het handigste is om dit met een staafmixer te doen.

6
Klaar

Pannenkoeken bakken

Verhit in een pannenkoekpan of koekenpan olie en bak de pannenkoeken één voor één op een middelmatig, laag vuur. Controleer of ze goed gaar zijn.

7
Klaar

Salade maken

Snij nu de komkommer in halve plakjes, cherrietomaatjes in kwartjes en de zalm in snippers. Meng dit in een kom met de gemengde sla.
Breng op smaak met extra vierge olijfolie en basalmico azijn en eventueel peper en zout.

8
Klaar

Pannenkoek opmaken

Neem nu één van de mooi gekleurde pannenkoeken van de stapel, leg in het midden wat salade en rol hem op.
Maak hem vast met een stukje bindtouw of een prikkertje.
Strooi tot slot wat versgeraspte parmezaanse kaas eroverheen.

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Kip fricassee met tuinbonen
Volgende
Erwtensoep met spek
Vorige
Kip fricassee met tuinbonen
Volgende
Erwtensoep met spek