• Home
  • Soep
  • Pittige pompoen-kokos soep met koriander

Pittige pompoen-kokos soep met koriander
Recept

0 0
Pittige pompoen-kokos soep met koriander

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
2 el olijfolie
2 sjalotjes
2 el thaise rode curry pasta
1 liter groentebouillon
1 kg fles pompoen
2 wortelen
200 ml kokosmelk
3 tot 4 el verse koriander
peper
zout

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Opties:
  • Mild Pittig
Cuisine:
  • 30 minuten
  • Voor 4 Personen
  • Gemideld

Ingrediënten

Stappen

Deel

Een soepje met pit !

Dit is echt een lekkere, Thaise, pittige soep. Hij is ontzettend goed gevuld, maakt hem dus uitstekend geschikt als maaltijd soep! Lekker met een ciabatta brood en beetje kruidenboter erbij.

Ik heb een kleine studie gedaan naar de pompoen, komt ‘ie:

Als groenten zijn pompoenen nog niet zo heel lang bekend. En dat de pompoen heerlijk en ook nog eens ontzettend gezond is begint langzaam door te dringen. De vrucht bevat weinig calorieën, maar bevat veel vezels. Hartstikke goed voor de spijsvertering. Pompoen is ook rijk aan calcium, ijzer, vitamine C en E. Vooral de oranje pompoen zit boordevol met bètacaroteen wat in het lichaam wordt omgezet naar vitamine A. Deze vitamine is goed voor de huid, maar helpt ook om goed te zien.

Nou, kort samengevat… iedereen wil toch wel een mooi huidje, weinig calorieën, goed zicht én veel vitaminen en mineralen. Jazeker, dát zit dus allemaal in deze jongen, DE POMPOEN!

Goed, terug naar de soep.

Extra benodigdheden:

  • soeppan
  • staafmixer of keukenmachine
(Visited 311 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Pompoen snijden

Snij de pompoen met een groot, scherp mes. Je kan ervoor kiezen om de schil eraan te laten, die is prima eetbaar. Ik heb er deze keer voor gekozen om hem eraf te schillen.
Hij zit stevig in zijn jasje, dus je hebt spierballen nodig voor dit klusje!
De beste manier is: snij de pompoen eerst door de helft, zodat hij stevig staat. Dan de schil eraf en vervolgens in schijven en in blokjes.

2
Klaar

Snij de ook de rest

Schrap de wortel schoon en snij in plakjes, snipper de ui en snij een gedeelte van de koriander fijn.

3
Klaar

Het begin van de soep

Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de ui op een middellaag vuur. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut tot de geuren vrijkomen.

Schenk de bouillon in de pan. Voeg de pompoen en wortel toe en kook in ongeveer 10 minuten gaar.

4
Klaar

Pureer de soep en breng op smaak

Haal de pan van het vuur en doe het vuur uit. Pureer de soep met de staafmixer of keukenmachine.

Zet de soep terug op het vuur. Voeg de kokosmelk toe en verwarm de soep nog 3 tot 4 minuten.
Voeg de gesnipperde koriander toe en breng op smaak met peper en zout.

5
Klaar

Opscheppen maar!

Schep de pittige pompoen-kokos soep met koriander in kommen en bestrooi met de rest van de koriander.

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Mango havermout crunch toetje
Volgende
Vanille cake
Vorige
Mango havermout crunch toetje
Volgende
Vanille cake

Add Your Comment