• Home
  • Romige pasta met varkensworst

Romige pasta met varkensworst

0 0
Romige pasta met varkensworst

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
4 varkensbraadworst zonder vel
1 ui
400 g kastanje champignons
400 g doperwten diepvries
2 knoflookteentjes
300 g pasta fusili
200 g crème fraîche
chilivlokken
peper
zout
olijfolie

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

  • 30 minuten
  • Voor 4 Personen
  • Gemideld

Ingrediënten

Stappen

Deel

Sommige recepten bedenk je ter plekke en zijn meteen goed. Dit is er een van, geïnspireerd op een recept voor risotto met saucijzen vlees heb ik op een avond wat in elkaar gedraaid met varkensworstjes, een restje champignons en doperwten. Ondertussen is het een favoriet hier in huis en maak ik het met regelmaat klaar. Het contrast tussen het zoute worstvlees, de romige crème fraiche en zoete doperwten is heerlijk. Een gerecht zonder pretenties en poes pas, gewoon een lekkere maaltijd en nog best gezond ook, vooral als je crème fraiche light gebruikt.

(Visited 297 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Maak de champignons schoon met een vochtig keukenpapiertje of een champignonborsteltje. Spoel ze niet af onder water, het zijn net sponjes en daar worden ze zompig van.
Snij de champignons in plakjes.

2
Klaar

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking

3
Klaar

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui tot het zacht is. Snij ondertussen de ontvelde worstjes in plakjes, dan rult het makkelijker.
Voeg de champignons toe en bak tot ze geslonken zijn. Voeg dan de knoflook toe en bak 2 minuten mee.

4
Klaar

Schuif het champignon-ui mengsel naar 1 kant van de pan, voeg de worst toe en rul het als gehakt tot het gaar is, roer dan de champignons en de worst door elkaar.
Voeg dan de doperwten toe en bak ze 3 a 4 minuten mee tot ze ontdooit en warm zijn.

5
Klaar

Roer de creme fraiche erdoor en verwarm het geheel goed. Breng op smaak met een flinke snuf chilivlokken, zwarte peper en zout.
serveer de pasta en de saus apart, of roer het door elkaar in de hapjespan.
Deze pasta is het lekkerst uit een diep bord, met een lepel, voor de tv.
Eet smakelijk!

Hanneke

Dromer en taartjesmaker

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Baconrita
Volgende
Kruidige rijst met groente en pinda’s
Vorige
Baconrita
Volgende
Kruidige rijst met groente en pinda’s

Add Your Comment