Spinazie omelet

0 0
Spinazie omelet

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
2 flinke handen spinazie of meer want eenmaal geslonken was het niet zoveel meer
1 plak ham
20 gram geraspte kaas
2 eieren
2 lente ui
scheutje melk optioneel
olijfolie
peper

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

  • 15 minuten
  • Voor 1 Personen
  • Eenvoudig

Ingrediënten

Stappen

Deel

Ik heb een moestuin, zo’n vierkante meter bak. Hij staat er nou 3 jaar en met wisselend succes heb ik er toch zeker wel 30 wortels, 10 bieten, een hand vol bonen en meer sla dan we op kunnen uit geoogst.  Het is ook meer een kwestie van trots en om dat ik het leuk vind om te doen, dat ik het elk jaar weer opnieuw probeer, dan dat ik een aangeboren moestuintalent ben. Dit voorjaar heb ik ook weer fanatiek moestuintjes van de Albert Heijn gespaard. En met trots heb ik daar toch 8 gezonde cherrytomaten, 2 reusachtige courgettes en 1,5 florissante komkommers uit voorgebracht. Nu staat het terras helemaal vol met potten om al dit moois een plekje te geven. Ook de minder makkelijke groentjes staan trots te pronken in mijn vierkante metertje. Een oerwoud aan broccoli, geen idee wat ik er mee moet en of het zo hoort, dus ik laat het maar gaan en een bijzonder soort venkel denk ik. Hij kruipt namelijk nogal, kruipvenkel dus. Maar wat zeker niet mis kan gaan is spinazie en sla. Uit een klein vierkantje spinazie heb ik al twee keer geoogst. Tot het vorige week opeens zo warm werd. Toen deed mijn spinazie “poef!” en zat ik met een zielig takkenbosje doorgeschoten spinazie. Wat moest ik daar nou weer mee. Gelukkig was het lunchtijd en dacht ik: omelet, wat een goed idee.

(Visited 87 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Was de spinazie en scheur eventueel grof, afhankelijk van de grootte van de spinazie. In mijn geval lomp en onhandig groot.
Snij de lente uitjes in ringetjes en de plak ham in stukjes.

2
Klaar

Klop de eieren los met met een scheutje melk als je dat lekker vindt en lekker veel peper, zout is niet nodig, dat zit al genoeg in de ham en kaas.

3
Klaar

Verhit olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de lente uitjes kort aan, voeg de ham toe en bak even uit. Voeg dan de spinazie toe en laat slinken.
Giet de eieren er overheen en zet het vuur op half hoog.
Strooi de geraspte kaas erover.

4
Klaar

Laat de omelet rustig gaar worden in ongeveer 5-6 minuten, eventueel met een deksel kort op de pan om de bovenkant sneller te laten stollen.
Serveer met (geroosterd) brood of een frisse salade, net waar je zin in hebt.

Hanneke

Dromer en taartjesmaker

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Gevulde courgettes
Volgende
Amerikaanse koolsalade
Vorige
Gevulde courgettes
Volgende
Amerikaanse koolsalade

Add Your Comment