• Home
  • Hoofdgerecht
  • Taco’s gevuld met pulled pork, gekruide bonen-mais mix en feta

Taco’s gevuld met pulled pork, gekruide bonen-mais mix en feta
Recept

0 0
Taco’s gevuld met pulled pork, gekruide bonen-mais mix en feta

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
400 g kidney bonen
1 rode paprika
1 el olijfolie
400 g tomaat
1/2 tl komijnpoeder
1 tl koriander poeder
1 tl chili poeder
klein knoflookteentje
1/2 tl karwij zaad
500 g Pulled Pork
7 g koriander
100 g ijsbergsla
1 komkommer
75 g feta
1 limoen
6 taco schelpen

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Opties:
  • Mild Pittig
Cuisine:
  • 40 minuten
  • Voor 2 Personen
  • Gemideld

Ingrediënten

Stappen

Deel

Ola Amigos!

Deze heerlijke kruidige bonen-mais mix met pulled pork hebben we gegeten als voorbereiding van het TexMex feest. Tja, we moesten toch weten wat we iedereen voor gingen schotelen. Daarom deze uitgebreide proeverij voor twee! En wat was het lekker. Hiervoor had ik nog nooit pulled pork gegeten. Maar ik ben verkocht!

Nu weer terug naar de taco’s gevuld met gekruide bonen-mais mix en feta. Omdat je lekker kan mixen & matchen met allerlei smaken, maakt het zo’n lekker feestje! Lekker om te combineren met bijvoorbeeld de salsa met pit.

Laat je ook verrassen en probeer het zelf.

Wil je liever vegetarische taco’s eten, maar wel met alles erop en eraan, behalve vlees?? Heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar de pulled pork weg te laten en het is nog steeds een feestmaal!

(Visited 105 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel ze af met water en laat ze goed uitlekken.
Laat ook de mais uitlekken.
Snij de tomaat en de helft van de paprika in blokjes.

2
Klaar

Pulled pork bakken

Leg de pulled pork in een ovenschaal en zet hem gedurende 30 minuten in de oven.

3
Klaar

Bakken

Verhit in een hapjespan met deksel de olijfolie.
Bak de paprikablokjes, samen met de uitgeperste knoflook, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder en karwijzaad 3 minuten op middel-hoog vuur.
Voeg vervolgens de bonen, mais en tomatenblokjes toe en laat, met de deksel op de pan, op laag vuur stoven.

4
Klaar

Snijd ondertussen de rest van de paprika in lange, dunne reepjes.
Was de komkommer, snijd hem in drieën en halveer in de lengte.
Verwijder met een theelepel de zaadlijsten, en snijd de stukken komkommer in lange reepjes.

5
Klaar

persen, snijden

Snijd een halve limoen in partjes en pers de andere helft van de vrucht uit.
Hak de koriander grof en snijd de feta in kleine blokjes.

6
Klaar

uit de oven, in de oven

Haal de pulled pork uít de oven en verwarm de tacoschelpen 5 minuten ín de oven.

7
Klaar

Zo wordt het Pulled Pork

Haal met twee vorken het vlees los van elkaar zodat er een soort 'draadjesvlees' ontstaat.

8
Klaar

Op smaak bengen

Breng het bonen-mais mengsel op smaak met 2 el limoensap, peper en eventueel een beetje zout.

9
Klaar

Aan tafel

Verdeel de pulled pork, bonen-mais mengsel, komkommer, paprikareepjes, limoenpartjes, koriander, feta en sla over kleine schaaltjes en dek de tafel mooi!

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Salsa met pit
Volgende
Tosti Brie tuinkers
Vorige
Salsa met pit
Volgende
Tosti Brie tuinkers

Add Your Comment