Thaise kokos curry met rundvlees
Recept

0 0
Thaise kokos curry met rundvlees

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
300 g rundersoepvlees zonder vet, in blokjes gesneden of heel
650 ml kokosmelk
500 ml runderbouillonblokjes
1 pandanblad te koop bij de toko
2 stengels verse basilicum evt thaise (zoete)
120 ml kokosolie
5 el gerooserde, gehakte pinda's
2 el thaise rode curry pasta
1 tl geraspte nootmuskaat
2 el vissaus
suiker
2 el crème fraîche
naar smaak! 1/2 tl chili poeder
naar smaak! 1 st rode peper
geraspte kokos
4 stuks naanbrood

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Opties:
  • Pittig
Cuisine:
  • 1,5 uur
  • Voor 4 Personen
  • Gemideld

Ingrediënten

Stappen

Deel

Dit is een heerlijke curry! Ik ben op zondagmiddag lekker de keuken ingedoken om los te gaan op deze curry. Het heeft even de tijd nodig om te sudderen en je moet het één en ander te snijden. Maar de geuren waarmee mijn keuken zich vulde zorgde voor extra bezoek uit de buurt. Echt waar! Alle ramen en deuren stonden natuurlijk open vanwege het warme weer.

Ik maakte de curry niet al te pittig. Maar als je van lekker spicy houdt, zou ik zeker een extra pepertje en een halve theelepel chilipoeder aan het einde toevoegen!

Wat ook heerlijk is om erbij te eten en in de currysaus te dopen: naanbrood. Dit is afbakbrood, gewoon te koop in de supermarkt.

Goed om te weten: eventueel blusmateriaal om klaar te zetten is melk of, nog beter, yoghurt. Stopt gelijk de branderigheid!

(Visited 348 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar
1 uur

koken

Spoel het vlees af en laat het met 500 ml kokosmelk, de bouillon, het pandanblad en basilicum in ongeveer 1 uur gaar koken.

2
Klaar

uitlekken

Haal het vlees met een schuimspaan uit het kookvocht en laat uitlekken in een vergiet boven de pan.
Gooi het kookvocht niet weg, bewaar het.

Snijd, als je geen blokjesvlees hebt gebruikt, het vlees in blokjes of reepjes van ongeveer 1,5 cm.

3
Klaar

Pinda's roosteren

Hak 5 el pinda's in grove stukken met een groot mes.
Rooster de gehakte pinda's in een wok zonder olie. Zodra ze mooi verkleuren, mogen ze uit de pan en op een bordje.

4
Klaar

Meng 2 1/2 eetlepel pinda's door de curry pasta.

Verhit de kokosolie in een hapjespan en roer hier een mespunt nootmuskaat doorheen.
voeg vervolgens de pinda-curry pasta toe en bak al roerend 8 minuten.

5
Klaar

Voeg het vlees toe en de vissaus en breng op smaak met suiker.

6
Klaar

Kokosmelk en crème fraîche toevoegen

Voeg de overige 150 ml kokosmelk toe, en breng aan de kook.
Proef het nu en beoordeel of er één of twee eetlepels crème fraîche in mogen, en voeg dat toe.
Roer goed door en proef weer.

7
Klaar

- De pittige variant -

Breng op smaak met chilipoeder en extra nootmuskaat. Maak de rode peper schoon en snijd in schuine ringen.
meng de helft van de rode peper door de curry en bewaar de rest van de ringetjes als decoratie over de curry.

8
Klaar

Finishing touch

Doe de curry over in een grote schaal.
Bestrooi met de geroosterde pinda's, wat geraspte kokos en eventueel met de rode peper ringetjes.
Heerlijk om in combinatie te eten met naanbrood en kruidige rijst met groente en pinda's.

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Amerikaanse koolsalade
Volgende
Baconrita
Vorige
Amerikaanse koolsalade
Volgende
Baconrita

Add Your Comment