Vanille cake
Recept

0 0
Vanille cake

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

200 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
200 g suiker
8 g vanille suiker
4 eieren op kamertemperatuur
200 g zelfrijzend bakmeel
snufje zout

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

  • 90 minuten
  • Eenvoudig

Ingrediënten

Stappen

Deel

Verse vanille cake.

Stel… Je krijgt vanmiddag visite en je hebt niets lekkers in huis. Maak een lekkere vanille cake. Snel klaar en vers het aller- allerlekkerst! Gelukkig zitten in deze lekkere cake geen ingewikkelde ingrediënten, waardoor iedereen hem binnen een handomdraai kan maken.

Je kan hem eventueel nog opleuken met een flinke dot opgeklopte slagroom! Heerlijk, en succes gegarandeerd!

 

Extra benodigdheden:

  • cakevorm van 25 cm
  • mixer
(Visited 59 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Cake mix maken

Verwarm de oven voor op 175°C.

Mix met een mixer de roomboter, suiker, vanillesuiker en een snufje zout zacht en romig.

Klop één voor één de eieren erdoorheen en mix tot een glad beslag.

Voeg het zelfrijzend bakmeel in 2 tot 3 porties toe en klop weer met de mixer tot een glad beslag.

2
Klaar

Bakken

Doe het mengsel over in de cakevorm en bak in de oven gedurende 60 minuten.

3
Klaar

Afkoelen

Laat de cake eerst afkoelen in de vorm.
Als je de vorm vast kan pakken, kan je hem overplaatsen op een taartrooster, zodat hij verder af kan koelen.
Zo voorkom je dat hij klef wordt.

4
Klaar

TIP

Hoe behoudt je de knapperige bovenkant van je cake?
Bewaar hem onder een theedoek.
Niet in de koelkast en niet helemaal inpakken in vershoudfolie!

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Pittige pompoen-kokos soep met koriander
Volgende
Appeltaart met abrikozen
Vorige
Pittige pompoen-kokos soep met koriander
Volgende
Appeltaart met abrikozen

Add Your Comment