Ingrediënten
-
3 kg rijpe tomaten
-
1 liter groentebouillon
-
6 el zongedroogde tomatenpuree
-
4-6 el zwarte basalmico azijn
-
4-6 tl suiker
-
handjevol verse basilicum
-
2 el gedroogde italiaanse kruiden
-
peper
-
zout
-
crème fraîche
-
geraspte kaas
-
bakvormpjes sterren
Stappen
Zoals je al in het online magazine kon lezen, werd ik deze kerst aangenaam verrast met een kerstcadeau onder de kerstboom! Verpakt in een mega doos zat een BK New Vintage Emaille Soeppan! In de kleur reseda groen. Zo blij mee! Hier ga ik iets lekkers mee maken, en wel een kerstig tomatensoepje…
Wil jij ook zo’n gave pan? Kijk op de site van BK!
Tip:
Tomaat makkelijk ontvellen? Kerf de onderkant van de tomaten met een scherp mes kruislings in voordat je ze onderdompelt in kokend water.
Stap
1
Klaar
|
Tomaten ontvellenDompel de tomaten 30 sec. onder in kokend water. |
2
Klaar
|
Tomaten bouillon makenLeg ze in een grote pan en schenk de bouillon erbij. |
3
Klaar
|
Ingrediënten toevoegenRoer de tomatenpuree, balsamicoazijn, suiker, basilicumblaadjes, peper en zout erdoor heen. Kook de soep zachtjes en al roerend 2 minuten. |
4
Klaar
|
PurerenPureer hem in met een staafmixer. |
5
Klaar
|
Kerststerren makenVerwarm de oven op 100 ℃. Maak, met behulp van de kerstster vormpjes, sterren van de geraspte kaas. Laat dit smelten in de oven. Blijf erbij, want dit kan hard gaan! |
6
Klaar
|
Finishing touch |