Watermeloen basilicum Caipirissima
Cocktail

0 0
Watermeloen basilicum Caipirissima

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
400 g watermeloen
1 el rietsuiker
5 cl witte Cachaça (Brazilian rum)
1 limoen bewaar een schijfje voor de garnering
12 blaadjes fijngehakte verse basilicum bewaar een paar blaadjes voor de garnering

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

  • 10 minuten
  • Voor 1 Personen
  • Eenvoudig

Ingrediënten

Stappen

Deel

Cocktail hour!

Wanneer is het tijd voor een cocktail? Nou, eigenlijk altijd! Maar zeker met de zomer in aantocht is het leuk om nieuwe, verfrissende cocktails uit te proberen!

Met enige trots kan ik melden dat deze cocktail door mijn broer is bedacht. Hij weet dit soort smaken zo goed te combineren. Nodig hem uit op je party, en het is feest in huis!

Probeer deze cocktail met de mooie vrucht watermeloen als basis en basilicum als extra smaakmaker! Je bent verzekerd van een verfrissend drankje op een warme zomerdag!

watermeloen basilicum cocktail

Wat heb je nog extra nodig:

  • Cocktailshaker
  • Jigger (barmaatje)
  • Strainer (zeefje)
  • Muddler (stamper)
  • Citruspers
(Visited 99 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Voorbereiding

Snijd de watermeloen in stukken, haal eventueel de pitten eruit als je geen zeefje hebt.
Doe dit samen met de basilicum en suiker in de shaker.
Stamp dit fijn met de muddler tot het glad is.

2
Klaar

Shake it!

Pers de limoen uit en giet deze samen met de Cachaça in de shaker.
Vul deze tot de helft met ijsklontjes.
Deksel op de shaker en dan voor 30 seconden flink shaken!

LET OP! Houd je hand goed op de deksel, voor je het weet zit je keuken onder de watermeloen!

3
Klaar

Finishing touch

Pak de strainer (of zeefje) en giet de inhoud van de shaker in het cocktailglas.
Vul het aan met ijsklontjes en garneer het glas met een schijfje limoen en basilicum.

TIP: Kneus de blaadjes van de basilicum een beetje, want smaakpapillen reageren ook op geur!

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Gekruide krokante Tortilla puntjes
Volgende
Gegrilde ananas
Vorige
Gekruide krokante Tortilla puntjes
Volgende
Gegrilde ananas

Add Your Comment