Wentelteefjes
Recept

0 0
Wentelteefjes

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

4 sneetjes witbrood
300 ml melk
2 el suiker
3 tl kaneelpoeder
1 ei
klontje boter

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

  • 10 minuten
  • Eenvoudig

Ingrediënten

Stappen

Deel

Een klein verwen momentje!

Wat is het toch heerlijk als je in het weekend, of gewoon als je doordeweeks lekker vrij bent, tot de ontdekking komt dat je nog witbrood hebt! Nou dit overkwam mij dus ook… Opeens kreeg ik het geniale idee om er wentelteefjes van te maken.

Gelijk kwamen de herinneringen van vroeger weer naar boven. Met z’n allen trappelend van ongeduld wachten in de keuken met je bord in je handen tot er weer een wentelteefje klaar was. We waren met z’n zessen thuis, dus er was natuurlijk niet tegenop te bakken!

Nu heb ik één groot voordeel… Ik ben momenteel alleen thuis, en heb genoeg witbrood. Haha! Je snapt het al, alles is voor mij. Een verwen momentje voor mezelf! Zonder schuldgevoel heb ik ze allemaal opgegeten!

 

(Visited 115 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Voorbereiding

Het brood neemt het meeste op als het wat ouder is, dus als de plakjes een beetje droog zijn.
Heb je alleen vers brood? Natuurlijk geen probleem. Droog dan de broodjes even in de broodrooster, grill of in de oven. Let op dat ze niet krokant en bruin worden!

Maak nu een mengsel van het ei en 2 theelepels kaneel. Als dit goed gemengd is, kan je de melk erbij gieten.

2
Klaar

Wentelen

Dompel nu de broodjes één voor één in het mengsel. Leg de broodjes dan op een diep bord. Schep nog wat van het mengsel over de stapel broodjes heen.
Ze moeten goed doordrenkt zijn, maar moeten niet kapot gaan.
Het kan zijn dat je een beetje van het mengsel over houdt.

3
Klaar

Bakken

Zet de koekenpan op het vuur en doe er een klontje boter in. Wacht tot de grote belletjes zijn verdwenen.
Nu kunnen de eerste twee wentelteefjes in de pan. Bak ze aan beide kanten goudbruin.
Zet het vuur evt. wat lager als het te hard gaat.

4
Klaar

Kaneelsuiker maken

Ondertussen kan je vast de kaneelsuiker maken. Meng de suiker met de overgebleven theelepel kaneel.

Snij de wentelteefjes schuin door de midden en bestrooi ze met de kaneelsuiker.

Warm zijn ze het allerlekkerst, dus val gelijk aan!

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Broccoli, sesamrijst en gemarineerde kipfilethaasjes
Volgende
Goedgevulde groentesoep
Vorige
Broccoli, sesamrijst en gemarineerde kipfilethaasjes
Volgende
Goedgevulde groentesoep

Add Your Comment