Worteltaart met Cheesecake
Recept

0 0
Worteltaart met Cheesecake

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
CHEESECAKE
450 g Monchou
220 g suiker
2 g zout
2 eieren op kamertemperatuur
70 g zure room
37 g opgeklopte slagroom
WORTELTAART
440 g suiker
230 g zonnebloemolie
4 eieren op kamertemperatuur
320 g bloem
5 g baking soda
4 g bakpoeder
2 g zout
5 g kaneelpoeder
195 g geraspte wortel
FROSTING
165 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
225 g Monchou
5 ml vanille extract
67 g ongeklopte slagroom
330 g poedersuiker
60 g pecannoten
25 g walnoten

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:
  • Voor 12 Personen
  • Moeilijk

Ingrediënten

Stappen

Deel

“Heeft u ook worteltjestaart?”

“Jazeker!” “Vies hè!”

Nee, zeker niet vies hoor. Deze taart is zelfs een winnende taart! Jawel! Ik heb meegedaan aan een worteltaartenbakwedstrijd (hmm, mooi woord), en heb gewonnen. Jahoooo!

Ik heb me laten inspireren door een Amerikaans recept en uiteraard mijn eigen(wijze) draai eraan gegeven. Doordat het originele basis recept bestaat uit cups en table spoons, heb ik alles precies afgewogen naar ons eigen meetsysteem. Vandaar dat je wellicht een beetje vreemd naar de hoeveelheden kijkt, maar kloppen doen ze zeker wel.

De middenlaag bestaat uit cheesecake, wat maakt dat je allerlei smaaksensaties door elkaar beleefd. Heel bijzonder, heel erg lekker.

Wat ik gewonnen heb? Ohhh! Een hemels bakboek. Hét bakboek van Sarena Solari. Die stond al enige tijd hoog op mijn verlanglijstje, je kan me niet gelukkiger maken.

worteltaart met cheesecake

Eet je hem liever notenvrij? Laat dan de pecan- en walnoten weg uit de frosting en decoratie.

(Visited 1.243 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

- Cheesecake -

Verwarm de oven voor op 160 graden. Plaats er een grote, ronde ovenschaal in waar je springvorm in past. Vul deze ovenschaal met een laag water.
Ik gebruikte een grotere springvorm. Let op dit kan dan gaan lekken, dus zet hem op een bakplaat.

2
Klaar

voorbereiden

Bekleed de bodem van de springvorm, die je gaat gebruiken voor de cheesecake, met bakpapier. (23 cm)
Vervolgens wikkel je er Vershoudfolie omheen. Zo voorkom je lekken.

3
Klaar

mixen

Klop de Monchou met suiker 2-3 minuten zacht en romig.
Voeg zout en eieren één voor één toe en mix goed door.
Voeg de zure room en slagroom toe en mix tot het mengsel luchtig is, ongeveer 2 minuten.

4
Klaar
75 minuten

bakken

Doe het mengsel in de springvormen plaats voorzichtig in de ovenschaal, gevuld met water.
Bak 45 minuten.
Zet de oven uit en laat de cheesecake 30 minuten staan. Haal vervolgens uit de oven en laat volledig afkoelen.

5
Klaar
minimaal 2 uur

vriezen

Nu vries je de cheesecake in voor minimaal 2 uur. Het is ook mogelijk om hem een nacht in de vriezer te laten liggen.

6
Klaar

- Worteltaart -

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bekleed de bodem van een springvorm van 23 cm met bakpapier en vet de randen in met zonnebloemolie.

7
Klaar

mixen

Mix de suiker, zonnebloemolie en eieren. Voeg één voor één de bloem, baking soda, bakpoeder, kaneel en zout toe. Mix tussen iedere toevoeging goed door zodat de worteltaart lekker luchtig wordt.

8
Klaar

wortel

Schep de geraspte wortel erdoorheen en meng met een spatel.
Doe het mengsel over in de springvorm.

9
Klaar
60 minuten

bakken

Bak de taart 60 minuten.
Laat volledig afkoelen op een taartrooster.

10
Klaar

- Frosting -

Mix de Monchou en boter ongeveer 3 minuten.
Voeg poedersuiker, vanilleextract en slagroom één voor één toe en mix tussen iedere toevoeging door. Ga door tot het mengsel licht en luchtig is (ongeveer 3-4 minuten)

11
Klaar

decoratie benodigdheden

Schep wat van de frosting apart in een bakje. Dit heb je straks nodig als decoratie.
Houd een aantal noten apart. Deze heb je straks nodig als decoratie.

12
Klaar

noten toevoegen

Hak de pecan- en walnoten heel fijn.
Voeg toe aan het mengsel en roer met de spatel door.

13
Klaar

aansnijden

Als de worteltaart volledig is afgekoeld, kan je heb éénmaal horizontaal door de midden snijden.
Smeer de onderste laag in met frosting.

14
Klaar

taart opbouwen

Leg voorzichtig de cheesecake erbovenop.
Dit kan je het makkelijkste doen door ondersteboven te beginnen. Dus leg de bovenste helft op de cheesecake, draai met bord en al om, haal het bord weg en leg de onderste, ingesmeerde, helft worteltaart erop. Draai dan de taart snel maar voorzichtig om.

15
Klaar

frosting aanbrengen

Strijk de zijkant en bovenkant van de taart glad met de frosting. houd ongeveer 0,5 cm dikte aan.

16
Klaar

laten opstijven

Doe de achtergehouden frosting in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
Decoreer de taart met toefjes frosting zonder nootjes en de hele pecannoten en walnoten.
Laat de taart nog een aantal uur opstijven in de koelkast.

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Zoete aardappel soep
Volgende
Gevulde courgettes
Vorige
Zoete aardappel soep
Volgende
Gevulde courgettes

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment