Zelf Schnitzel maken
Recept

0 0
Zelf Schnitzel maken

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
2 stuks kipfilet
gekruid paneermeel
bloem
2 eieren
scheutje melk
olijfolie

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:
    • 20 minuten
    • Voor 2 Personen
    • Eenvoudig

    Ingrediënten

    Stappen

    Deel

    Schnitzel vind ik ontzettend lekker om te bestellen als ik op vakantie ben in Oostenrijk of Duitsland. Ik dacht, dat zou ik zelf ook moeten kunnen maken. Zo’n lekkere grote, dunne schnitzel op mijn bord die ook nog eens ontzettend mals is. Maar hoe? Het geheime wapen is de vleeshamer! Door de karteltjes die erop zitten, sla je het vlees heel mals! Ja en plat natuurlijk. En hoe je krokante laagje zo lekker krokant wordt? Trucje is een scheutje melk bij het ei doen. Dan laat het laagje los van het vlees tijdens het bakken en is het super krokant! Hoe vaker je hem door de ‘paneerbaden’ haalt, hoe krokanter hij wordt.

    Echt, probeer maar uit! Ik ben benieuwd naar je resultaat.

    Tips:
    • Door het plat slaan van de kipfilet wordt het vlees mals.
    • Doordat je gekruid paneermeel gebruikt, is de schnitzel gelijk lekker op smaak!
    • Omdat je het paneren van de kipfilet twee keer doet, krijg je een extra krokante laag! Wil je helemaal voor extra krokant gaan, herhaal het dan voor een derde keer!
    • Vind je het lekker om een partje citroen eroverheen te knijpen? Ga je gang!
      Nog extra nodig:
    • vleeshamer of koekenpan
    • grote koekenpan
    (Visited 144 times, 1 visits today)

    Stap

    1
    Klaar

    Voorbereiden

    Verdeel over drie diepe borden bloem, gekruid paneermeel en de eieren met een scheutje melk.
    Kluts het ei en de melk los.

    2
    Klaar

    Het begin van de schnitzel

    Leg de kipfilet op de snijplak.
    Sla met de vleeshamer of de onderkant van een koekenpan tot 1/5 - 1 cm dikte.

    3
    Klaar

    Het maken van de schnitzel

    Haal de kipfilet door de bloem. Schut het overtollige bloem er voorzichtig vanaf.
    Vervolgens wentel je beide zijden door het eimengsel. Laat even uitdruppen.
    Als laatste haal je de kipfilet door het paneermeel.
    Herhaal deze handeling nogmaals.

    4
    Klaar

    Bakken

    Verhit olijfolie in de koekenpan.
    Bak de schnitzel 2 - 3 minuten aan elke kant.

    5
    Klaar

    Maaltijd

    Maak ondertussen aardappels en groente erbij klaar voor een volledige maaltijd!

    Marlies

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
    Vorige
    Appeltaart met Amandel en Amaretto
    Volgende
    Honing mosterd dressing
    Vorige
    Appeltaart met Amandel en Amaretto
    Volgende
    Honing mosterd dressing

    Add Your Comment