Zoete aardappel soep
Recept

0 0
Zoete aardappel soep

Deel het op je sociale netwerk

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen aanpassen
1 grote zoete aardappel (bataat)
3 wortelen
3 rode paprika
2 rode ui
3 knoflookteentje
4 takjes verse peterselie
2 groente bouillon blokjes
1 liter water
2 el olijfolie
peper
zout
knoflookolie

Aan favorieten toevoegen

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Opties:
  • Vegatarisch
  • 45 minuten
  • Voor 3 Personen
  • Eenvoudig

Ingrediënten

Stappen

Deel

Dit was de eerste keer dat ik zoete aardappel soep heb gemaakt. Nou, ik ben fan! Wat een heerlijke, beetje romige, kruidige smaak. Samen met de andere groenten is het een heerlijke combinatie. Voor dit recept heb ik een witte bataat gebruikt, maar kan je alleen de oranje of paarse vinden? Helemaal prima!

Zoete aardappel soep

Wist je dat de zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, eigenlijk tot de groente familie behoord? Hij heeft een lichtzoete, kruidige smaak en is in verschillende kleuren te krijgen. Qua smaak maakt de kleur niets uit.

En gezond dat deze knol is, ik noem even op: vitamine A, C en B6 zijn ruim vertegenwoordigd en de zoete aardappel is rijk aan mineralen als calcium, foliumzuur en kalium. Ook bevat hij weinig vetten en is vrij van cholesterol. Een top-bataat dus!

(Visited 115 times, 1 visits today)

Stap

1
Klaar

Snijden

Begin met het schillen van de zoete aardappel, schap de wortels schoon en snijd beiden in blokjes.
Maak de paprika schoon, verwijder steel en zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
Snipper de uien en hak de knoflook fijn.

2
Klaar

Roerbakken

Verhit 2 eetlepels olijfolie in de soeppan en frui de ui en knoflook op matig, laag vuur.
Voeg de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak 5 minuten mee.
Schep het mengsel regelmatig om.

3
Klaar

Koken

Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook.
Laat de soep, met de deksel op de pan, 20 tot 25 minuten zachtjes koken.

4
Klaar

Pureren

Pureer de soep met de staafmixer.
Hak de peterselie fijn en voeg een gedeelte toe.
Voeg ook naar smaak peper en zout toe.

5
Klaar

Finishing touch

Schenk de soep in de kommen en druppel er eventueel wat knoflookolie overheen.
Garneer als laatste met de overgebleven peterselie.

Marlies

Recept Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Vorige
Orzo met spinazie-tomatensaus, kaas en truffelolie
Volgende
Worteltaart met Cheesecake
Vorige
Orzo met spinazie-tomatensaus, kaas en truffelolie
Volgende
Worteltaart met Cheesecake

Add Your Comment